Veel extra‘s bij Atlantis

Wie voor luistertraining naar het Atlantis centrum komt, kan niet enkel luisteren, maar krijgt ook een veel extra’s erbij:

Giger-training

De oefeningen aan één van de vijf „liggende fietsen“ levert in combinatie met de therapie een uitzonderlijk positief resultaat op in de grove motoriek, in de fijne motoriek en in het evenwichtsgevoel. Ook de waarneming van tijd-, ruimte –en ritmestructuren, die de basis zijn voor het abstrachte voorstellingsvermogen (zoals wiskunde), verbetert enorm.

Therapeutisch paard

De „mechanische paarden“ werken in op de spanning van de wervelkolom, de lichaamshouding en het evenwichtsorgaan. In combinatie met de luistertraining zorgt dit aanbod ervoor dat nieuwe verbindingen in de hersenen (synapsen) beter opgebouwd kunnen worden.

Bal-a-vis X

Balletjes opvangen en weer doorgeven is de kern van deze oefening, die een versterking biedt voor het evenwicht, het auditieve en het visuele systeem. Tegelijkertijd worden ook het gevoel voor ritme en de concentratie aangescherpt.

Leer-, lees-, spraak- en motorische aanbiedingen

Het therapeutenteam bij Atlantis biedt een breed scala aan van speciale leer-en leestechnieken, met verschillende logopedische en (psycho)motorische oefeningen. Graag leggen onze therapeuten deze methoden uit aan de ouders, zodat ze thuis kunnen verdergezet worden.

C-Eye-System

Bij het „C-Eye-System“ wordt gewerkt met een innovatieve module, die met behulp van de ogen kan gestuurd worden. „C-Eye“ maakt het dan mogelijk de neurologische en emotionele toestand van een persoon te beoordelen. Deze nieuwe techniek biedt ook de mogelijkheid tot neuro-revalidatie. Het wordt vooral gebruikt als instrument voor de communicatie. In Atlantis, kan het systeem geïntegreerd worden bij mensen met ernstig beperkte taal en communicatie mogelijkheden.

Speeltuin

Tijdens de pauzes tussen de luistereenheden kunnen vooral de kleintjes (tot 12 jaar) zich uitleven van de buiten –en binnenspeeltuin. In het ballenbad, op de glijbaan en op de vele bewegende apparaten worden de motoriek en het evenwichtsorgaan gestimuleerd. Voor de oudere kinderen zijn tafeltennis en tafelvoetbal beschikbaar.