Gepassioneerde werknemers

Atlantis is een centrum dat gerund wordt door Jozef en Astrid Vervoort. Ze worden dagelijks bijgestaan door een groot team van gepassioneerde werknemers, die allemaal een grote kennis hebben in hun vakgebied. De Atlantis-familie bestaat naast Tomatis-therapeuten ook uit orthopedagogen, sociaal-pedagogen en therapeuten die de volgende vaardigheden intensief inoefenen:
  • taal (begrijpend lezen, technisch lezen, spellingregels, letterbord, woordenschat)
  • spraak (articulatie en mondmotorische oefeningen)
  • rekenen & automatiseren
  • ademhalingsoefeningen
  • (fijn)motorische oefeningen
Jozef Vervoort
Hart en ziel van Atlantis! Wat ooit ontstond als een droom om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, is vandaag uitgegroeid tot ‘s werelds grootste centrum op gebied van de Auditieve Hersenstimulatie (de Tomatis-therapie). Jozef zelf heeft ondertussen meer dan 45 jaar ervaring met de methode en is nog dagelijks terug te vinden in het centrum, waar hij zich met hart en ziel voor inzet.
Jozef was daarenboven 25 jaar directeur van vier lagere scholen. Zijn opleidingsgebied is leerkracht lager onderwijs, met als specialisatie integratie van kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.
Hij heeft, samen met zijn team, al meer dan 30.000 kinderen en 8000 volwassenen succesvol behandeld. Jozef geeft, samen met zijn dochter, wereldwijd opleidingen en voordrachten om de correcte Tomatis-methode te verspreiden.


Astrid Vervoort
Dochter en rechterhand van Jozef. De methode zit er bij Astrid al in van voor de geboorte, want ze was wereldwijd de eerste foetus die met de methode behandeld werd gedurende de zwangerschap. Volgens haar vader heeft dit ervoor gezorgd dat de "methode in iedere cel" van haar lichaam zit, en dat ze zo'n zonnige persoonlijkheid heeft. Al van jongs af aan was het haar grote droom in haar vaders voetsporen te treden en dus leerde ze al vroeg de kneepjes van het vak. Naast Tomatis-therapeute is Astrid ook leerkracht lager onderwijs. Samen met haar vader, zorgt ze voor de dagelijkse leiding in het instituut.
 
 
 

Didier Punie
Schoonzoon van Jozef en echtgenoot van Astrid. Na zijn studies in de communicatiewetenschappen en pedagogie, kreeg Didier de Tomatis-microbe van zijn vrouw te pakken. Hij is verantwoordelijk voor de interne boekhouding in MBL, het internationale netwerk, de opleidingen en congressen en voor de verkoop van de gespecialiseerde apparatuur. Didier is vooral terug te vinden in het andere centrum, Mozart-Brain-Lab. Toch zal je hem geregeld terug vinden in de gebouwen van Atlantis, waar hij kinderen test, opleiding geeft over de luistertesten of therapie doorvoert met de volwassenen.

Onze therapeuten zijn:

Jacob Hertigers

- al vanaf het prille begin van Atlantis één van onze therapeuten
- bespreekt de luistertesten met de ouders
- stelt aansluitend een individueel therapieplan op
- volgt de kinderen en/of volwassenen op 

Dirk De Meulenaere

- bespreekt de luistertesten met de ouders
- stelt aansluitend een individueel therapieplan op
- volgt de kinderen en/of volwassenen op
- personeelschef


 

Aan de receptie wordt U vriendelijk onthaald door Stéphanie, Vanessa, Vlasta en Martien. U kan bij hen terecht voor de sleutels, de boekingen, de lakenpakketten, facturen,… Kortom, zij staan altijd voor jullie klaar!

Zij zijn meertalig en kunnen U verder helpen in het Nederlands, Frans, Duits of Engels.

Voor de Russische klanten is onze tolk Zaur verantwoordelijk. Hij begeleidt en helpt iedereen met hun vragen over de therapie, maar zorgt ook voor de visa en andere belangrijke documenten en ondersteuning.

Ons poetspersoneel bestaat uit Françoise en Caroline. Zij zorgen ervoor dat alle kamers spik en span zijn. Ook de therapieruimtes verzorgen zij tot in de puntjes!

Onze klusjesmannen zijn Luc en Jo, die ervoor zorgen dat in de gebouwen, kamers en therapieruimtes alles goed functioneert. Ook zijn zij de mannen van de techniek!

Therapeuten in het centrum van Atlantis
- nemen de Brain Mappings af
- bedienen de apparatuur in het kindercentrum
- bedienen de apparatuur in het volwassencentrum
- nemen luistertesten af
- werken met de kinderen in het kindercentrum
- werken met de kinderen in de actieve fase
- doen Bal-A-Vis X met de kinderen
- voeren individuele oefeningen met de kinderen door: lezen, schrijven, rekenen, ...
- stimuleren de fijnmotorische vaardigheden van onze kindjes
- voeren C-EYE oefeningen uit met de kinderen