top of page
headerimage-1.jpg
Atlantis VZW

VZW Atlantis is een vzw (een vereniging zonder winstoogmerk) die streeft naar het ideaal zoveel mogelijk kinderen en gezinnen te helpen met de Auditieve Hersenstimulatie Methode, volgens de principes van Prof. Tomatis. Wettelijk is een vzw verplicht alle inkomsten weer te investeren in het ideaal.

 

De locatie

Het verhaal van Atlantis begon in 1983. Tien jaar na zijn opleiding tot gediplomeerd Tomatis-therapeut richtte Jozef Vervoort de vzw op. Hij was toen nog directeur van 4 basisscholen in Sint-Truiden. Op Kerstmis 1983 werden de eerste twee kinderen in zijn huis behandeld. Door de goede resultaten werd de privéwoning al snel te klein en moesten therapieruimten en kort nadien ook kamers voor de gasten worden gehuurd. In 1996 kon de vereniging de gebouwen van een voormalig hotel in het stadscentrum op de kop tikken. Een gedroomde locatie, want therapie en overnachtingen kunnen zo gecombineerd worden.

Atlantis

Het instituut kreeg zijn naam door een gelukkig toeval. Jozef zocht naar een goede naam voor het instituut. Hij wilde hij geen algemene benaming zoals “luistercentrum” of “centrum voor audio-psycho-fonologie'. Jozef Vervoort kreeg toevallig een boek over het “het gezonken rijk van Atlantis” in handen. Dat was het: Atlantis zou de naam van het centrum worden. In Atlantis wordt getracht om de verborgen schatten van de kleine en grote gasten aan het oppervlak te brengen.

ATLANTIS_ama.png
Het Atlantis logo

Ook in het logo zien we de symboliek terugkeren: een twee-eenheid: moeder en kind, die samen naar het onderbewuste duiken en als herboren samen weer naar boven komen.

Onze mascotte Amadeus

Onze lieve mascotte begeleidt de kinderen doorheen het centrum. Hij gaat van het magische bos, via het strand en duikt zo de onderwaterwereld in. Ook de luisterkamers zijn in de thema’s opgevat. Astrid maakte een stripverhaal, waar de kinderen de avonturen van Amadeus kunnen ervaren. Zo is het voor elk kind duidelijk dat het helemaal normaal is, te werken aan onvolmaaktheden en dat iedereen op zijn manier heel bijzonder is.

bottom of page