top of page
instituut.jpg

Wereldwijd het grootste centrum voor Auditieve

Hersenstimulatie volgens de principes van Prof. Tomatis.

Welkom bij vzw Atlantis, wereldwijd het grootste centrum voor Auditieve Hersenstimulatie volgens de principes van Prof. Tomatis. We gebruiken deze speciale methode om kinderen en volwassenen te helpen met uiteenlopende problemen.

 

Onder leiding van Jozef Vervoort, de officiële opvolger van Prof. Alfred A. Tomatis, en zijn dochter Astrid Vervoort vinden veel gezinnen bij Atlantis hulp en ondersteuning.  

De Auditieve Hersenstimulatie heeft een impact op de drie-eenheid van de mens: hersenen, psyche en lichaam. We stimuleren afwisselend de gehoors- en evenwichtszenuw, waardoor nieuwe verbindingen in de hersenen tot stand komen. Tegelijkertijd versterkt de methode de reeds bestaande verbindingen in de hersenen.  

Met behulp van gespecialiseerde filterapparatuur worden bepaalde frequenties versterkt en andere afgezwakt. Het onregelmatig bewerken van hoge en lage frequenties werkt als een soort van microgymnastiek op de spiertjes van het middenoor. Deze prikkelen op hun beurt de daarmee verbonden hersenzones.  

 

Dankzij de jarenlange ervaring van de therapeuten, het grote aantal stimulatie apparaten en de verschillende extra therapieën zijn de resultaten verbluffend. Het innoverende hersenonderzoek (QEEG’s of Brain Mappings) leert ons wat deze psycho-pedagogische methode precies doet in de hersenen. Bovendien zorgen de wetenschappelijke publicaties en de samenwerking met artsen en universiteiten voor een wetenschappelijke basis en begeleiding. We werken in Atlantis met kinderen met allerhande leer-, ontwikkelings- en gedragsstoornissen. Maar evengoed met volwassenen met klachten die hun oorsprong in het brein of in de psyche vinden. 

 

Kortom: alle problemen die hun oorsprong in de hersenen vinden, kunnen goed behandeld worden in Atlantis! 

Leer hier meer over de methode en over het centrum..

infographic.png
bottom of page