top of page
ST.jpg

Sint-Truiden

Atlantis ligt pal in het centrum van de stad Sint-Truiden, een gezellige en historisch-rijke gemeente in het vruchtbare Haspengouw. Gelegen in de Belgische provincie Limburg, behoort Sint-Truiden tot het Nederlandstalige landsgedeelte, Vlaanderen. Met haar 107 km² en ruim 42.000 inwoners is ze één van de grootste steden van de provincie.

SInt-truiden.png
Monumenten en kerken

De bezienswaardigheden zoals het stadhuis met belfort en beiaard, de vele kerken en historische gebouwen zijn een bezoek waard. Sint-Truiden ademt geschiedenis en heeft een rijk verleden maar ook een bruisende toekomst.

SInt-truiden3.png
Altijd een feest

Er is altijd wel wat te doen in onze stad. De evenementen volgen mekaar in sneltempo op en het is nooit saai op de Grote Markt en de omliggende straten en pleinen. De horeca en winkelstraten zijn gekend bij ons cliënteel. Ook voor de kleinsten is er veel aandacht met speciale activiteiten.

SInt-truiden2.png
Haspengouw

Midden in de fruitstreek ligt Sint-Truiden. De regio staat bekend voor haar vruchtbare gronden en haar lekkere appels, peren, kersen en aardbeien. In de maand april staan de bomen vol met bloesems, wat veel toeristen naar hier lokt. Je kan er heerlijk fietsen en wandelen.

ATLA_WEB_ST3.png
Domein Nieuwenhoven

Het domein Nieuwenhoven omvat een rijke flora en fauna, een mooie visvijver, een educatieve vijver en een ecologische waterzuiveringsinstallatie. Het bos heeft zijn charmes in ieder seizoen. Gezinnen zijn welkom in de ruime speeltuin langs brasserie ’t Kelshof.

ATLA_WEB_ST.png
Lago bloesembad

Kom voor een onvergetelijke gezinsuitstap naar het subtropisch zwembad LAGO Sint-Truiden Bloesembad dat te midden van het groene sport- en recreatiepark ‘Sportpark Haspengouw’ bloeit.

Meer info en reserveren

www.lago.be/sint-truiden

ATLA_WEB_ST2.png
Domein Speelhof

Langs het begijnhof werd in de 16e eeuw het Speelhof ingericht. Je kan er wandelen, er is een prachtige rozentuin en mooi onderhouden, ingerichte volkstuinen. Van op het terras van brasserie ’De Afspanning‘ hou je de kleintjes in de speeltuin in de gaten. Je kan er gezellig wandelen en kinderen kunnen ook een bezoekje brengen aan het dierenparkje.

Meer info over Sint-Truiden en haar bezienswaardigheden vind je op www.visitsinttruiden.be
visitst.png
bottom of page