top of page

Extra ondersteunende therapieën bij Atlantis

In Atlantis weten we dat de Auditieve Herstenstimulatie een groot effect kan hebben, wanneer we een specifiek programma uitvoeren, aangevuld door extra methode's. De hersenstimulatie blijft de basis, waar we nieuwe verbindingen maken of verloren gegane verbindingen herstellen. Maar om kinderen en volwassenen echt tot het uiterste van hun capaciteiten te krijgen, voegen we allerlei extra therapieën toe. Door de combinatie met de luistertraining zal er sneller en meer efficiënt een verandering teweeg gebracht worden. Bovendien zijn al deze extra therapieën gratis tijdens de luistersessies.

GIGER

Kinderen luisteren terwijl ze oefeningen doen op deze “omgekeerde fiets”. De prefrontale kwab, de motorische boog én de kleine hersenen krijgen op deze manier een enorme boost. 

(Fijne) motoriek, coördinatie, structuren van tijd, ruimte, ritme en orde (= wiskunde) gaan er daardoor goed op vooruit. 

therapy23.jpg
therapy24.jpg

Mechanisch paardje

Het zorgt voor een betere lichaamshouding en -tonus. Het evenwicht verbetert aanzienlijk en rugklachten verminderen sterk. 

Je rijdt altijd paard in combinatie met de Auditieve Hersenstimulatie. Dit geeft de beste resultaten.

Bal a vis

Hier trainen we tegelijkertijd het evenwicht, het auditieve en het visuele systeem. Deze oefeningen stimuleren ook de oog-handcoördinatie en de concentratie. 

bal.png
therapy25.jpg

Individuele oefeningen

In het centrum voeren we verschillende, individuele bijscholingen door. Het letterbord zetten we in om sneller tot lezen en schrijven te komen, door middel van een grondige klankanalyse en -synthese. Het rekenbord helpt bij rekenproblemen en cijferherkenning.

Mond-motorische oefeningen zorgen voor een betere uitspraak en betere beheersing van de spiertjes in en rond de mond. 

We bevorderen de schrijfmotoriek met ergotherapeutische oefeningen. 

Skywalker

Met dit apparaat leert het motorische geheugen rechtop te staan en hoe je moet wandelen. 

540ddec3-9f59-4825-8082-b4d7ac991a66.JPG
IMG_8019.jpg

C-EYE

Hiermee stimuleren we de hersenen door oefeningen te doen die gebruik maken van het visuele systeem. De verschillende opdrachten los je op door enkel je ogen te gebruiken. Het systeem kan ook gebruikt worden als communicatiemiddel voor mensen die niet kunnen spreken.

Begeleid programma voor één van beide ouders 

Mama of papa kan de effecten van de Auditieve Hersenstimulatie zelf ondervinden. Een gratis begeleidend programma reduceert stress en zorgt voor een mentale boost.

happytime.jpg
bottom of page