top of page
instituut.jpg

Een dagje Atlantis

Volg ons een dag door Atlantis. Ontdek ons centrum en beleef de therapie en het reilen en zeilen van onze VZW.

07.30

Vanaf ’s morgens kan je terecht in onze gezellige cafetaria voor het ontbijt. Geniet van lekkere broodjes met heerlijk beleg, warme koffie of een glaasje vruchtensap of melk. Je kan er weer tegen voor de ganse dag.

atlantis9.jpg
luistertest.jpg

08.30

Je wandelt via onze receptie naar binnen en je meldt je aan. Alles begint met een psychologische luistertest. Daarna volgt een bespreking met de therapeut, die met je het therapieplan doorneemt en je wegwijs zal maken binnen de Auditieve Hersenstimulatie. 

10.00

De dag is opgedeeld in 3 blokken van telkens anderhalf uur. Groep 1 begint om 8u30 en groep 2 om 10u00. Het intensieve ritme van de luistersessies, met de beste resultaten is 90 minuten luisteren en 90 minuten pauze. 

ATLA_WEB_4.jpg
atlantis6.jpg

11.30

Tijdens de pauze kan je best zoveel mogelijk bewegen. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven in onze buiten-, en binnenspeeltuin met ballenbad. De volwassenen vinden hun gading in de vele natuurgebieden die de monumentenstad Sint-Truiden rijk is.

13.00

Het tweede luisterblok begint. Je dompelt je onder in de methode, terwijl je wat rust of creatief bezig bent met knutselen, schilderen, tekenen, puzzelen of een gezelschapsspel. Afgeraden is lezen, rekenen, schrijven, eten en drinken of spreken tijdens het luisteren.

ATLA_WEB3.jpg
atlantis4.jpg

14.30

De pauzes zijn net zo belangrijk als de eigenlijke therapie. De hersenen en het zenuwstelsel moeten tot rust komen. Probeer zoveel mogelijk smartphones, laptops en tv te vermijden. 

16.00

Dit is het laatste luisterblok. Je kan doorheen de dag genieten van de vele extra gratis therapieën: GigerMD, therapeutische mechanische paardjes, Bal-A-Vis X oefeningen, C-EYE, Skywalker, lees-, en schrijfoefeningen, letterbord, cijferbord,…

atlantis5.jpg
atlantis3.jpg

17.30

De luistersessies lopen op hun einde. Het zit erop voor vandaag. Het is belangrijk dat lage frequenties na de therapie zo veel als mogelijk vermeden worden. Wacht dus voor een auto-, of treinrit minstens een uurtje, zodat de methode goed zijn werk kan doen.

19.00

Je kan in je eigen appartement het avondmaal klaarmaken. Mensen met een hotelkamer kunnen eten in de stad of een maaltijd opwarmen in de kamer. Het instituut ligt in het stadscentrum, dus je kan makkelijk de vele restaurants en bistro’s ontdekken.

atlantis2.jpg
atlantis.jpg

22.00

Ook tijdens de nacht bieden we therapie aan, voor kinderen die tijdens de dag geen koptelefoon aanvaarden of die extra therapie nodig hebben. Dit is echt een unicum en geeft aan alle kinderen de kans om te genieten van de voordelen van de therapie.

bottom of page